gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
EU2 - Rozmowa Ogólna
Autor Wiadomość
Klemens 
Generał


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 04 Kwi 2004
Posty: 2700
Skąd: Biała Podlaska
Wysłany: Czw Kwi 21, 2005 3:12 pm   

Daredevil napisał/a:
BTW Chodzilo mi o pewna integracje, czy stworzenie koalicji Sztabowiczow grajacych w EU2.


I to jest bardzo dobry pomysł, patrząc choćby na ilość Sztabowiczów wypowiadającą się w tym wątku czy dziale!

Niestety, ale przez najbliższe dwa miesiące osobiście nie będę mógł się zaangażować w takowy projekt, gdyż profilaktycznie na studia nie brałem żadnych gier( wyjątek uczyniłem dla Chessmastera:)) - ale później byłbym zainteresowany... Ciekawa mogłaby być np. kampania w Ameryce Północnej w XV wieku:))).
 
 
Poziom: 41 HP   3%   161/5376
   MP   100%   2567/2567
   EXP   40%   71/177
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Czw Kwi 21, 2005 10:49 pm   

Spiesze z odpowiedziami :P

Daredevil napisał/a:
Moglbys powiedziec cos wiecej o tym MODzie? Osadza Polske w 1772 roku czy jak?:)
grasz GC i przesiewasz POL od Jagiełły do Poniatowskiego, chyba że Cię rozwalą wcześniej :P

Mod jest taki, że zaczeły się liczyc poszczególne aspekty gry - stosunki z innymi państwami musisz miec wzorowe :) poniżej +0 masz duże szanse na wojne :)

Daredevil napisał/a:
Przeciez jA tez moge powiedziec - chcesz sobie zagrac w Diablo, wejdz na Battle Net, chcesz zagrac w Battlefield'a wejdz na jeden z kilkuset serwerow:)
Nie możesz :P VN to zupełnie coś innego niz BN :)


QPM
Tutaj masz opis na temat co to jest QPM - kliknij mnie i poniżej w podpisie Quendiego jest link do pobrania moda :)
Poobierz i zainstaluj - naprawdę warto, jak byś miał jjakieś problemy to służe pomocą:)
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
Daredevil
Kapral


Dołączył: 20 Kwi 2005
Posty: 41
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 22, 2005 12:35 am   

Sciagnalem moda, zainstalowalem i bardzo bylem ciekaw jak to wyglada bo zapowiadal sie fajnie. Niestety nie dane mi bylo sie dowiedziec bo moj "wspanialy" komputer wiesza sie kiedy chce uruchomic scenariusz Wielkiej Kampanii :/ No coz, jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma... W kazdym razie dzieki.
Pogralem troche na patchu 1.08 (przyznaje sie, wczesniej na nim nie gralem, noob ze mnie :oops: ). Troche mi przeszkadza ze trzeba sie teraz niezle natrudzic zeby kolonie zalozyc :) No ale zniknely te bunty nie wiadomo skad o ktorych pisalem wczesniej. Niestety nadal moje armie przegrywaja latwe na pozor potyczki podczas wojny ;/ Podczas gdy jA mam 28 poziom technologii ladowej a moj przeciwnik 22, rzucam na niego 18 tys piechoty i 10 tys kawalerii na jego 12 tys piechoty... niestety przegrywam :) No ale trudno, wiadomo ze komputer nie mysli to musi czasem oszukac :) Uprzedzajac pytania: nie, teren nie byl lasem, nie dawal bonusow do obrony :P
 
 
Poziom: 5 HP   0%   0/81
   MP   100%   38/38
   EXP   23%   3/13
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Pią Kwi 22, 2005 5:17 pm   

Daredevil napisał/a:
Sciagnalem moda, zainstalowalem i bardzo bylem ciekaw jak to wyglada bo zapowiadal sie fajnie. Niestety nie dane mi bylo sie dowiedziec bo moj "wspanialy" komputer wiesza sie kiedy chce uruchomic scenariusz Wielkiej Kampanii :/ No coz, jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma... W kazdym razie dzieki.
Czekaj, czekaj nie odpuszczaj sobie tak łatwo!! Mod jest warta by mu poświecic chwile czasu, a więc tak postępuj wg. instrukcji tutaj zawartch a później na to zainstaluj ten mod który ściągnąłeś
Wymagania QPM 333MHz 128MB RAM 50MB HDD, jeśli to spełniasz to QPM będzie Ci chodzic z płynnością :)
Daredevil napisał/a:
Niestety nadal moje armie przegrywaja latwe na pozor potyczki podczas wojny ;/ Podczas gdy jA mam 28 poziom technologii ladowej a moj przeciwnik 22, rzucam na niego 18 tys piechoty i 10 tys kawalerii na jego 12 tys piechoty... niestety przegrywam :) No ale trudno, wiadomo ze komputer nie mysli to musi czasem oszukac :) Uprzedzajac pytania: nie, teren nie byl lasem, nie dawal bonusow do obrony :P
hehe, a ty myślisz że wszystko zależy od jednego czynnika :P
- polityka wewnętrzna - jeśli masz ustawienia na jakośc i ofensywe, to nawet z 3 poziomami techa do tyłu jesteś lepszy od AI
- jeśli grasz na poziomie AI Very hard to musisz się z tym liczyc, że twoj przeciwnik czituje nie ubłaganie :| 50k w prusach, a w POL 10k i ledwo je utrezymujesz :P
- morale armi, gdy nie masz wojen często się obniża morale armi aby zaoszczedzic kase ;-)
- teren:
#lasy - piechota dostej bonusy
#góry - piechota
#bagna - piechota
#równiny - kawaleria
#atakując przez rzeke dostajesz ujemne pkt
#atakujac przez ceisniny (gibraltar-tanger, calais-dover, ulster-strachyland, jutlandia-kopenhaga)
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
Daredevil
Kapral


Dołączył: 20 Kwi 2005
Posty: 41
Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 22, 2005 7:25 pm   

s2nto napisał/a:
Czekaj, czekaj nie odpuszczaj sobie tak łatwo!! Mod jest warta by mu poświecic chwile czasu, a więc tak postępuj wg. instrukcji tutaj zawartch a później na to zainstaluj ten mod który ściągnąłeś
Wymagania QPM 333MHz 128MB RAM 50MB HDD, jeśli to spełniasz to QPM będzie Ci chodzic z płynnością :)

Chodzi o to ze to kwestia systemu... od pol roku nie robilem formatu i moj win 98 juz zdycha. Wiekszosc gier juz mi nie chce chodzic, albo musze resetowac kompa po uruchomieniu jednej jesli chce zagrac w druga :>
Przejrzalem wszystkie te czynniki o ktorych mowiles, no i tak jak myslalem to po prostu oszustwo komputra ;p Szkoda ze tylko na tym polega wyzszy poziom trudnosci.
 
 
Poziom: 5 HP   0%   0/81
   MP   100%   38/38
   EXP   23%   3/13
Chomik
Szeregowy


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 1
Wysłany: Czw Wrz 29, 2005 9:02 pm   

Dzisiaj ledwo żyłem ze śmiechu gdy grałem Prusami (1772) i walczyłem na morzu ze Szwecją... z partyzanta pogoniłem im flotę do portu... Myślałem że nie wstanę z podłogi :)

poza tym wojny globalne się przydarzyły. Ot, taka tycia - Meksyk, Szwecja, Stany :)

Osobiście lubię Europę i nie mam zamiaru przestać. Chyba spróbuję powtórzyć ten numer z Crusader Kings gdzie Polska sięgała od Atlantyku po Ural...
 
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Sob Paź 01, 2005 9:30 am   

Znalazłem troche czasu by odwiedzić forum sztabowiczów - Wczorajszego dnia mieliśmy okazje przywitać premiere najnowszej mapy do EU2. Mapy są świetne, więcej na ich temt na stronie serwisu EUFI.org

Ściągnij mapy (osatatni post)

http://www.eufi.org/viewtopic.php?p=138837#138837
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
trial
Szeregowy


Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 3
Wysłany: Czw Maj 18, 2006 2:26 pm   

ta gra jest super ale mam do was jedno pytanie jak sie laduje wojska na statki ?? odp prosze
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
wind27
Sierżant


Dołączył: 15 Mar 2006
Posty: 26
Wysłany: Nie Maj 21, 2006 6:41 pm   

Powiedzmy ze masz w jednej prowincji np w gdansku. Podplywasz flota (1 okret transportowy zabiera 2tys a pozostale okrety po 1 tys woja) do basenu przlegajacego bezposrednio do tej prowinji(w tym wypadku Gdansk) wybierasz armie i kazesz jej isc do floty(tak samo jak przemieszczasz sie po ladzie z prowincji do prowincji).
A tak wogole to warto zajzyc do samouczka w grze bo tam ten proces jest pokazany.
PZDR
 
 
   
Poziom: 3 HP   0%   0/44
   MP   100%   21/21
   EXP   88%   8/9
trial
Szeregowy


Dołączył: 18 Maj 2006
Posty: 3
Wysłany: Czw Cze 29, 2006 11:09 pm   

dziex za pomoc
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
pool 
Szeregowy


Dołączył: 22 Sty 2007
Posty: 1
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 10:14 pm   

nie
Ostatnio zmieniony przez pool Sro Mar 21, 2007 6:10 pm, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   0%   0/9
Mikiss 
Chorąży


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 656
Skąd: Krotoszyn
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 1:53 pm   

wind27 napisał/a:
Powiedzmy ze masz w (....) tak samo jak przemieszczasz sie po ladzie z prowincji do prowincji).

Aha, to tak sie robiło. Dzięki za pomoc. Mój samouczek zacinal się w połowie i dużo nie wiedziałem.
EU2 mi się podoba. Gra trudna, ale dająca wiele radości. Polecam też dodatek: II Wojna Światowa ktory przenosi nas do okresu 1937-48 i ma 4 kampanie, które można rozegrać różnymi panstwami świata. Dodatek można było znaleźć w 04/2006 numerze gazety - "Komputer Świat Gry"
 
 
   
Poziom: 23 HP   0%   0/1225
   MP   100%   585/585
   EXP   35%   23/65
Zgredek 
Szeregowy


Dołączył: 20 Sty 2007
Posty: 12
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 8:08 pm   

Mikiss napisał/a:
Polecam też dodatek: II Wojna Światowa


Także polecam. Posiadam tę grę dłuższy czas, gra po wgraniu patcha jest naprawdę wymagająca, ale i dająca wiele radości :wink: Seria EU jest naprawdę spoko. Szkoda tylko, że czasem ma tendencję do wypadu do pulpitu przy Windowsie XP :neutral:
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   25%   2/8
Shahak 
Szeregowy


Dołączył: 04 Mar 2007
Posty: 2
Wysłany: Nie Mar 04, 2007 2:18 pm   

Witam Witam;> musze napisac ze to samo sie dzieje, wyskakuje srednio 1-2 dziennie;/ Tak z innej beczki - czy ktos wie jak zmieniac nazwy panstw? W ilu plikach trzeba zmieniac dane zeby wszystko dzialalo? bo sama zmiana nazwy panstwa w text.csv powoduje blad w czasie wgrywania scenariusza;/
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
revote 
Szeregowy


Dołączył: 30 Sie 2007
Posty: 2
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 3:47 pm   

Witam,
przejdźmy do rzeczy
mam problem z zainstalowaniem któregokolwiek scenariuszu do EU 2
wyskakuje mi podczas wczytywania (w grze) jakiś błąd ( w tym przypadku nie może otworzyć [scenariusza] persia [z jakimś rozszerzeniem], kiedy wciskam ignoruj wychodzi mi do windowsa)
mam zainstalowany patch 1.09PL
z góry dzięki
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   11%   1/9
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
fanfiki, anime
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11