gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
INSTALACJA GRY BLACK BUCCANEER
Autor Wiadomość
00fanti00 
Szeregowy
00fanti00


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 9
Skąd: Grudziądz
  Wysłany: Nie Maj 18, 2008 9:09 am   INSTALACJA GRY BLACK BUCCANEER

Witam po długim czasie.Mam problem z instalacją tej gry.Instalacja prawie normalnie ale zbyt szybko i po wciśnięciu finisz gra niezostaje zainstalowana.System operacyjny mam viste.
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
Ramirez 
Sierżant


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Maj 2007
Posty: 159
Skąd: a przyjedziesz?
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 10:11 am   

Może gra nie ma wsparcia dla Visty?
 
   
Poziom: 11 HP   0%   0/272
   MP   100%   130/130
   EXP   68%   17/25
Hunter 
Porucznik


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1693
Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 10:57 am   

Ramirez napisał/a:
Może gra nie ma wsparcia dla Visty?


Dosyć istotne pytanie więc czekamy na odp. wtedy pomyślimy ;) .
Apropo jeszcze ważne są pytania: oryginał czy pirat? jak stara jest gra i jak wygląda stan nośnika ;) ?
 
 
   
Poziom: 34 HP   3%   96/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   65%   81/124
00fanti00 
Szeregowy
00fanti00


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 9
Skąd: Grudziądz
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 11:19 am   

Ta gra ukazała się w CLICKU i tam pisze że na viste jest tesz.Ponoc potrzebny jest Vertex i Pixel Shader 1.1
Jesli tak to gdzie moge znaleść i ściągnąć.
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
Hunter 
Porucznik


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1693
Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 11:45 am   

00fanti00 napisał/a:
Ponoc potrzebny jest Vertex i Pixel Shader 1.1


Eee - źle kombinujesz ;)

Vertex i Pixel Shadery to "efekty" obsługiwane przez kartę graficzną - ich się nie da ściągnąć - skoro masz vistę to z pewnością masz jakąś nowszą kartę graficzną, która przy posiada Pixel i Vertex Shadera przynajmniej w wersji 2.0 - w ogóle jeśli korzystasz z visty to od razu wyklucz niespełnienie wymagań sprzętowych ponieważ ta gra prezentuje niższą klasę owych wymagań niż sam system. Po za tym płyty z czasopism mogą być nieraz wadliwe, a w szczególności gdy wydawcą okazuje się CITY Interactive ;) nie krytykuje nikogo, ale na 5-6 gier jakie otrzymałem z tego wydawnictwa poprawnie działały 2-3. Kolejną sprawą jest, że może pisać że działa na Viście po czym się okaże, że tak jednak nie jest - może to być zasługą oryginalności Windowsa i jego wersji (x64, x32?) i "dodatków" zainstalowanych na niej (upiększacze i te sprawy często mulą cały system). Tak więc napisz całą swoją konfigurację sprzętową, dokładną wersję systemu (najlepiej poszukaj tych informacji w panelu sterowania i przekopiuj treść bądź zrób zrzut ekranu) i wtedy będziemy kombinować. Aczkolwiek wydaje mi sie, że te próby pójdą na marne z dwóch przyczyn:

1. Vista jest bardzo kłopotliwym systemem.
2. Czytałem trochę o tej grze i jest podobno strasznie kłopotliwa tak więc będzie trudno.

Ps. Najlepiej i najłatwiej by było jakbyś sobie zainstalował na oddzielnej partycji XP i na nim pograł ;)
 
 
   
Poziom: 34 HP   3%   96/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   65%   81/124
00fanti00 
Szeregowy
00fanti00


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 9
Skąd: Grudziądz
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 12:22 pm   

Klasyfikacja: 5,0 indeks wydajności systemu Windows
Procesor:Inter(R) Core (TM) 2 CPU 64 20 @ 2,13 Ghz
Pamięć (RAM): 3007 MB
Typ systemu 64- bitowy
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
tigikamil 
Major


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 226
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 12:28 pm   

He he, pierwszym czynnikiem, który mógł wpłynąć na niedziałanie gry jest Vista ale gwoździem do trumny wg mnie jest fakt że masz system 64 bitowy. Teoretycznie powinno działać ale jak jest w praktyce właśnie doświadczasz sam.
 
 
   
Poziom: 14 HP   0%   0/426
   MP   100%   203/203
   EXP   6%   2/33
00fanti00 
Szeregowy
00fanti00


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 9
Skąd: Grudziądz
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 12:35 pm   

To co niema szansy na działenie tej gry w tym układzie systemowym? : :cry:
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
Hunter 
Porucznik


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1693
Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 12:49 pm   

tigikamil napisał/a:
ale gwoździem do trumny wg mnie jest fakt że masz system 64 bitowy


W 100 % zgodzę się z tigikamilem, ten system w ogóle nie powinien zaistnieć, a w szczególności nie nadaje się do starszych produkcji ;) .
Raczej sobie nie pograsz na Viście w tą grę - tak jak mówie - wybierz sobie partycję inną, wrzuć płytkę z XP zainstaluj jako drugi system na innej partycji i ciesz się grą :)
 
 
   
Poziom: 34 HP   3%   96/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   65%   81/124
00fanti00 
Szeregowy
00fanti00


Dołączył: 14 Lut 2008
Posty: 9
Skąd: Grudziądz
Wysłany: Nie Maj 18, 2008 2:08 pm   

Dzięki za informacje , pomoc i doradztwo. :wink:
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   88%   8/9
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
fanfiki, anime
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12