gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Odkrywcy i Konkwistadorzy
Autor Wiadomość
gienius 
Szeregowy


Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 10:42 am   Odkrywcy i Konkwistadorzy

Witam, jestem nowy i dopiero zacząłem grę w EU2 i mam taki problem bo chciałem zacząc kolonizację poza Europą i chcę wysłac kolonistów i osadników, ale mogę to zrobic na terenach które są zielone na mapie kolonialnej, ale nie mam odkrytych terenów do tego. Więc potrzebowałem odkrywcy a tego nie mam. I tu moje pytanie skąd mam brac odkrywców i konkwistadorów???

Dzięki z góry za pomoc :)
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
FifiCz 
Sierżant
Pinacolada Boy


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 408
Skąd: Sława
Wysłany: Pią Wrz 12, 2008 7:34 pm   

Odkrywcy i konkwistadorzy pojawiają się losowo, chyba wpływ ma na to suwak ustawień lądowych i morskich. Możesz również wpisać id eventa, tylko tego nie wiem.
 
 
   
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   80%   36/45
Asterix 
Chorąży


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Sie 2006
Posty: 195
Skąd: Myszków
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 12:28 am   

Wpływ mają na to odkrycia...czyli jak mówił FifiCz te suwaki jak dojdziesz do któregoś tam poziomu to oni automatycznie się pojawią...
 
 
   
Poziom: 13 HP   0%   0/370
   MP   100%   176/176
   EXP   3%   1/30
gienius 
Szeregowy


Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 11:36 am   

okej dzięki, czyli muszę czekac kilkadziesiąt lat ;/ jak nie dłużej
A to przy okazji jeszcze spytam o suwaki przy technologiach i stabilności ustawiam na pewną ilośc technologie i stabilnośc a do skarbu daję na minimum a co jakiś czas automatycznie mi do skarbu się przesuwa na jakąś wartośc mimo że mam wszytskie zablokowane suwaki, czmu tak się dzieje??? Przez to mi inflacja szybko rośnie :/
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
FifiCz 
Sierżant
Pinacolada Boy


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 408
Skąd: Sława
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 12:29 pm   

Ja tez tak miałem, musiałem "zamrozić" suwaki w technologiach. Wtedy przestało tak przeskakiwać.
 
 
   
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   80%   36/45
gienius 
Szeregowy


Dołączył: 12 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 7:39 pm   

No właśnie chodzi o to że wszystkie suwaki mam zamrożone a i tak się przesuwają same i nie wiem czy to błąd w grze czy potrzebuje patcha...?
 
   
Poziom: 1 HP   0%   0/18
   MP   100%   8/8
   EXP   22%   2/9
FifiCz 
Sierżant
Pinacolada Boy


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Kwi 2007
Posty: 408
Skąd: Sława
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 5:17 pm   

Ja już nie pamiętam jak to się robiło. Może sobie przypomnę bo to trzeba było chyba gdzieś indziej zmienić.
 
 
   
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   80%   36/45
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
recenzje anime, fanfiki
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12