gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
Problem
Autor Wiadomość
mcgregor6 
Szeregowy


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 17
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 10:22 pm   Problem

Witam! Mam następujący problem. Zainstalowałem u siebie HOI2 Doomsday niestety pojawił się problem. Po zmianie języka na Polski w zakładce "wywiad" nie ma żadnych napisów. Tzn. pola gdzie powinny być te napisy są aktywne i wszystkie funkcje moża wybrać ale cięzko klikać na slepo. Po zmianie języka na angielski wszystki działa chciałbym jednak grac po Polsku gdyż znacznie ułatwia to gre. Probowalem zainstalowac patch do wersji 1.1 ale skad bym go nie sciagnal to gra zalacza sie ale nie da sie rozpoczac zadnego scenariusza. Wiec poprosil bym jeszcze o link z dzialajacym patchem.

Z góry dzieki.
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   87%   7/8
Hunter 
Porucznik


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1693
Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 10:40 pm   

Gra oryginalna ;) ?
 
 
   
Poziom: 34 HP   3%   96/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   65%   81/124
mcgregor6 
Szeregowy


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 17
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 10:42 pm   

tak jakby czyli nie... ale dziwi mnie bo problem wystepuje w wersji PL i Francuskiej (reszty nie sprawdzalem) w ang. wszystko działa
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   87%   7/8
Hunter 
Porucznik


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1693
Skąd: Kraków
Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 11:59 pm   

mcgregor6 napisał/a:
tak jakby czyli nie...


Primo - nie używamy piratów ^^ piraty są be prawdziwi gracze się ich nie tykają :P wstydź się chłopcze ;)
Secundo - sprawa wyjaśniona - masz najprawdopodobniej "lewą" wersję nie posiadającą pełnej polskiej wersji językowej - to się często zdarza. Nie napiszę Ci "ściągnij z innego źródła" bo to by było sprzeczne z moimi zasadami, napiszę jedynie - kup oryginał! Platynowa edycja kosztuje teraz ledwie 25 złotych (w internecie kupisz o wiele taniej), a masz za te "grosze" wszystkie dodatki, patche i rozszerzenia bezproblemowo i przyjemnie - czy tak nie jest lepiej?
 
 
   
Poziom: 34 HP   3%   96/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   65%   81/124
mcgregor6 
Szeregowy


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 17
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 9:39 am   

Dzieki za pomoc... poszukam tej gry na necie i kupie sobie...
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   87%   7/8
Hunter 
Porucznik


Pomógł: 21 razy
Dołączył: 16 Sie 2006
Posty: 1693
Skąd: Kraków
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 11:21 am   

http://allegro.pl/search....&personal_rec=0

Voilla ;) Widzę przynajmniej kilka całkiem smakowitych ofert :)
 
 
   
Poziom: 34 HP   3%   96/3226
   MP   100%   1540/1540
   EXP   65%   81/124
mcgregor6 
Szeregowy


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 17
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 1:57 pm   

Juz widzialem ta oferte ale niestety w mojej obecnej sytuacji finansowej ogolnie rowniez sytuacji moich rodzicow kwota 21zł (gra + przesyłka) przekracza moje mozliwosci... bede musial poczekac i narazie grac w to co mam... ale jak tylko zdobede pieniadze to kupie :) A jak myslicie w emipku bedzie ta gra??
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   87%   7/8
Matis 
Kapitan


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 15 Maj 2004
Posty: 622
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 2:02 pm   

Będzie - i to za około 12 zł - obecnie Cenega w ramach promocji rozprowadza swoje gry z Kolekcji Klasyki za połowę ceny :) Kupuj jak najszybciej, jedna z najlepszych strategii jakie kiedykolwiek ujrzały światło dzienne!
 
   
Poziom: 22 HP   1%   11/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   81%   48/59
mcgregor6 
Szeregowy


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 17
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 6:45 pm   

Mam teraz pewin problem zwiazany czystko z rozgrywka... otoz podbilem czesc Angli Edynburg, suderland, blackpool ale niestety mimi iz mam statki trasportowe i samoloty te jednostki nie otrzymuja zapasow jak to naprawic?
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   87%   7/8
Matis 
Kapitan


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 15 Maj 2004
Posty: 622
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 6:52 pm   

Musisz stworzyć konwój, (warto dać mu trochę statków eskorty) który będzie dowoził zaopatrzenie do danego miejsca - do tego potrzeba sporo transportowców, które radze często dobudowywać. Jeśli chodzi o samoloty, to zrzucać zaopatrzenie mogą tylko samoloty transportowe w stopniu bodajże co najmniej "ulepszonym". Warto też zaktualizować grę - wcześniejsze wersje bywają problematyczne, na stronie producenta/dystrybutora możesz pobrać oficjalny patch 1.2 do Twojej wersji, i ew. patch tworzony przez fanów przy wsparciu Paradoxu w wersji bodajże 1.3 :)
 
   
Poziom: 22 HP   1%   11/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   81%   48/59
mcgregor6 
Szeregowy


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 17
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 6:59 pm   

Ale niestety na liscie miejsc do ktorych ma byc wyslany konwoj nie ma zadnej z prowincji angielskich ktore zajalem... ;/
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   87%   7/8
Matis 
Kapitan


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 15 Maj 2004
Posty: 622
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 7:34 pm   

Spróbuj użyć automatycznego tworzenia konwojów, czasami działa ;)
 
   
Poziom: 22 HP   1%   11/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   81%   48/59
mcgregor6 
Szeregowy


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 17
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 7:36 pm   

Mam załączoną tą opcje ale nie działa... komputer tworzy tylko konwoj Brest >>> Edynburg ale nic nie pływa ;/
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   87%   7/8
Matis 
Kapitan


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 15 Maj 2004
Posty: 622
Wysłany: Pon Wrz 28, 2009 8:30 pm   

A masz określoną liczbę transportowców w puli? Miałem kiedyś taką sytuację jak zaatakowałem Niemcami... Kanadę. Komputer tworzył konwój, ale nic nie płynęło - nie miałem odpowiedniej liczby transportowców wybudowanych - i nie chodzi mi o okręty klasy "TP" tylko bodajże "AP" - transportowce konwojowe.
 
   
Poziom: 22 HP   1%   11/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   81%   48/59
mcgregor6 
Szeregowy


Dołączył: 25 Wrz 2009
Posty: 17
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 9:31 pm   

Niestety w oryginalnej grze tez mam problemy ;/ Znow przy podbijaniu Anglii. zająłem 5 południowych Prowincji. No i komp stworzy konwoj Caen>>>Dover, konwój pływa ale nie wozi ropy ;/ a jak wozil to tylko 7 jednostek czyli i tak za malo bo ma tam duzo dyw. Pancernych. Samoloty transportowe kiedy juz im sie zdarzy zrzucac zaopatrzenie to zrzucaja rope raz za jakis czas i i tak mi brakuje ale czesciej sie zdarza, ze po wyslaniu samolotow na misje dolatuja do prowincji przeznaczenia i nie wracaja, nie zrzucaja zaopatrzenia. przez to moja ofensywa stoi na linii London - Cardiff ;/ Aha i jeszcze jedno pytanie jaki musze miec rozmiar reaktora zeby moc produkowac bomby atomowe?

@edit
Teraz sprawdzalem... konwoj plywa z Caen do Dover jednak wozi tylko 7 jed. ropy i tyle samo zaopatrzenia i nie wiem jak to zwiekszyc. A niestety nie da sie recznie stworzyc konwoju Caen>>>Dover ani zadnego innego do Anglii
 
   
Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   87%   7/8
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
widmo, recenzje anime
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9