gry strategiczneSerwis gier strategicznych www.sztab.com  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat


Poprzedni temat :: Następny temat
starcraft
Autor Wiadomość
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Nie Lut 27, 2005 6:50 am   

świetna gra po prostu wyśmienita, wg mnie niema lepszej gry (nieliczymy gier paradoxu bo to jest co innego :P ) z tego gatunku. Często bywałem na BN ale ostatnio to zaniedbałem ;/

Mam prośbe czy można do topicu dołożyc ankiete: "Która wersje wolisz SC/BW?" Ciekawi mnie pytanie, bo sporo osób grywa na samej podstawce, czyli na przykład ja :P dodatek jakąs domnie nieprzemawia, tak samo jak i WC3, ale SC jest wyrąbisty, czekąłem z niecierpliwieniem na mod rosjanów do C&C, ale niedoczekałem się SC w świecie 3d.

Słyszał ktoś może o modzie do WC3 który przenosi nas w świat SC (nowa grafa i te sprawy :]

[ Dodano: Wto Lip 19, 2005 10:52 am ]
Panowie mam 5 ludzi do gryw SC na BN
termin: piątek o 19 są chętni do gry? zagracie wraz ze mną i innymi :)

CHĘTNYCH sztabowiczów maniaków SC zapraszam w ten termin.

pozdr i czekam na odezw:)
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Nie Sie 21, 2005 4:40 pm   

Piękne tapetki do StarCrafta (jedynki) dzisiaj znalazłem, naprawdę jest w czym wybierac. Po za tym można się dużo dowiedzieć o orgialnej taktyce niektórych z graczy.

zajrzyj tutaj
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
Backside 
Major
JazzFunk Planeta


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 25 Paź 2004
Posty: 842
Skąd: Z planety Melmaq
Wysłany: Pon Sie 22, 2005 12:15 am   

Ostatnio udało mi się znaleźć u wujka nieużywanego Starcrafta, którego od razu "wypożyczyłem" (razem z Diablo 2+exp, ale to inna bajka :twisted: ), bowiem sam nie posiadam oryginalnej wersji :/ (cholera, mógłby ktoś obniżyć cenę gry, która od roku 2000 wynosi 50zł, a kupowana jest pewnie w nakłach 1 egzemplar półrocznie na Empik ;p.
Zaczynam się uczyć grać od nowa. Jak skończę kampanię protosów to zapraszam na partyjkę w necie. Jeśli ktoś chce grać w BroodWara musi poczekać dodatkowo miesiąc :].

A najlepsza tapeta jaką znalazłem jest TU
 
 
Poziom: 26 HP   1%   16/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   3%   3/78
Wojman
Kapitan
007


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 575
Skąd: Szczecin
Wysłany: Pon Sie 22, 2005 12:24 am   

Backside napisał/a:
bowiem sam nie posiadam oryginalnej wersji :/ (cholera, mógłby ktoś obniżyć cenę gry, która od roku 2000 wynosi 50zł, a kupowana jest pewnie w nakłach 1 egzemplar półrocznie na Empik ;p.


Ja tegoz StarCrafta kupilem za 9,90zl. Ale to byl skutek pomylki sklepowej i kierownik zmiany ostro sie wsciekl jak zwrocilem uwage, ze obowiazuje cana, ktora jest na polce, a nie ktora kasa wybija. :)
 
 
Poziom: 22 HP   0%   0/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   1%   1/59
Backside 
Major
JazzFunk Planeta


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 25 Paź 2004
Posty: 842
Skąd: Z planety Melmaq
Wysłany: Wto Sie 23, 2005 2:58 pm   

Dobra - czy pisze się ktoś na sztabowy sparing w SC na Battle.necie ??

Proponuję ustawiać się raz na tydzień w 2 czy 4 osoby. Im więcej tym lepiej :].

Od razu ostrzegam, że dopiero zaczynam grać w necie, więc n00by niech się nie boją, a reszta może mi spuścić manto :].
 
 
Poziom: 26 HP   1%   16/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   3%   3/78
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Wto Sie 23, 2005 4:03 pm   

Spoko, to razem z toba na sztabie już mamy 3 graczy w StarCrafta :mrgreen: Ale nie martw się ja też noobek jestem :D więc spokojnie możemy się zmierzyć. ja jestem user zerg a ty? pewnie ten parszywy terran :P
Jeszcze ustalić jaka mapa i można grać :D :)

Najwyżej ty mnie później spierzesz na Stronghold lub na AC :D
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
Backside 
Major
JazzFunk Planeta


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 25 Paź 2004
Posty: 842
Skąd: Z planety Melmaq
Wysłany: Wto Sie 23, 2005 4:20 pm   

nie, parsyzwy protos :>

Możemy sobie zagrać 3 vs 3 kompy, ew dobrać czwartego i będzie 2x2

Pytanie - kto ma na tyle dobre łącze, żeby hostować. Moje ma niby 756, ale czasami "słabuje"
 
 
Poziom: 26 HP   1%   16/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   3%   3/78
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Wto Sie 23, 2005 4:53 pm   

LOL by pograć w SC wystarczy mieć zew IP ja mam neo128 i nawet mi się nie wali przy 8 graczach :shock: wszystko na klate przyjmuje BN :mrgreen:

aha Back nie rób se jaj i grajamy na bródnej wojnie bo niechce mi sie wykładać zwykłego SC:D
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
Backside 
Major
JazzFunk Planeta


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 25 Paź 2004
Posty: 842
Skąd: Z planety Melmaq
Wysłany: Wto Sie 23, 2005 5:07 pm   

eee, ja nie grałem bardzo dawno w Bróda (i mało) - na razie przypomionam sobie wszytsko w zwykłym ;p.
Jak przejdę kampanię Protosów to pogadamy :lol: .
 
 
Poziom: 26 HP   1%   16/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   3%   3/78
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Wto Sie 23, 2005 5:17 pm   

Backside napisał/a:
eee, ja nie grałem bardzo dawno w Bróda (i mało) - na razie przypomionam sobie wszytsko w zwykłym ;p.
Jak przejdę kampanię Protosów to pogadamy .

Czyli do zobaczenia za rok 8) dobra ide na BN złojić komuś tyłek zergami :D
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
Wojman
Kapitan
007


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 30 Cze 2004
Posty: 575
Skąd: Szczecin
Wysłany: Wto Sie 23, 2005 6:16 pm   

Backside napisał/a:
eee, ja nie grałem bardzo dawno w Bróda (i mało) - na razie przypomionam sobie wszytsko w zwykłym ;p.


O to da się grać w zwykłego StarCrafta w muliti? Powiem ci, że strasznie się przyzwyczaiłem do jednostek, które są dostępne w Brood War i przerzucenie się na gre w muliti w podstawke byłoby dla mnie bardzo trudne.

Backside napisał/a:

Proponuję ustawiać się raz na tydzień w 2 czy 4 osoby. Im więcej tym lepiej :]


Mógłym zagrać, ale pod uwagę biorę tylko Brood War.


Backside napisał/a:

Od razu ostrzegam, że dopiero zaczynam grać w necie, więc n00by niech się nie boją, a reszta może mi spuścić manto :]


To będziemy grać w jednej drużynie. :)


Backside napisał/a:
Możemy sobie zagrać 3 vs 3 kompy, ew dobrać czwartego i będzie 2x2


Pomysł dobry. A wierz mi, że komputer w tej grze jest strasznie dobry w trybie multi. Więc nawet trzem żywym graczom może być ciężko pokonać trzech przeciwników sterowanych przez komputer.
 
 
Poziom: 22 HP   0%   0/1106
   MP   100%   528/528
   EXP   1%   1/59
Backside 
Major
JazzFunk Planeta


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 25 Paź 2004
Posty: 842
Skąd: Z planety Melmaq
Wysłany: Wto Sie 23, 2005 11:50 pm   

Postaram się więc zawieść s2nta i przejść Brooda w najbliższych kilku tygodniach :].
 
 
Poziom: 26 HP   1%   16/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   3%   3/78
s2nto 
Sierżant


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 27 Lut 2005
Posty: 376
Skąd: Wrocław
Wysłany: Sro Sie 24, 2005 10:34 am   

Backside napisał/a:
Postaram się więc zawieść s2nta i przejść Brooda w najbliższych kilku tygodniach :].

eee... źle odmieniasz :P santo to jest z hiszpańskiego, a zakończenia na a mówi o żeńskiej wersji tego imienia :lol: a więc... może być po prostu santo :P albo kaprala santo, albo mojego mastera santo lub inne tam wygibasy, a co do BW to nawet ja nie przeszedłem tej kampani - ona jest 5 razy trudniejsza od tej z SC :!: :o
 
 
Poziom: 18 HP   0%   0/711
   MP   100%   339/339
   EXP   8%   4/45
Backside 
Major
JazzFunk Planeta


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 25 Paź 2004
Posty: 842
Skąd: Z planety Melmaq
Wysłany: Sro Sie 24, 2005 11:52 am   

Jesteśmy w Polsce, to mówimy po Polsku :lol:

Powiem, że już sama kampania Protosów w SC nie jest prosta - wymaga strasznej precyzji w podejmowaniu kolejnych decyzji. No i walka samemu przeciwko Judicatorowi i Heart of Conclave (w sumie 3 osiedla Protosów) jest długa i żmudn, bo obydwie strony posiadają podobne siły (poza drobną różnicą w ilości wroga i tym, iż ma on możliwość produkcji Arbiterów, więc i uniewidzialniania czy zamrażania, Lotniskowców).
Kolejne misje przeciwko Protosom staje się powoli nudne. Wysyłam 12 Zealotów i 10 Scoutów plus 4 Reavery. torchę ich podniszczyłem, ale oni zniszczyli mi większość jednostek. Po chwili wróg atakuje, gdy ja mojhe siły sięodradzają - niszczną PhotoCanon'y, ale nie zdołaja przejść przez linię obrony i tak w kółko...
 
 
Poziom: 26 HP   1%   16/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   3%   3/78
Ajmdemen 
Generał


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 02 Cze 2004
Posty: 1198
Wysłany: Sro Sie 24, 2005 11:54 pm   

również chętnie zagram sztabowy sparing sc (najchętniej broodwar)- myślę, że przy 4 osobach uda się szybko ustalić w miarę wyrównany skład.
 
 
Poziom: 30 HP   2%   46/2333
   MP   100%   1114/1114
   EXP   17%   17/99
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
anime, opowiadania
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12